Berättelse

Det är alltid så intressant att höra kvinnors egna berättelser om sina förlossningar. Ta del av Jennifers historia

 

Tänk att jag kunde bestämma så mycket själv över min egen förlossning! Så var det verkligen inte när vårt första barn föddes. Då blev jag både överkörd och kände mig respektlöst behandlad, precis som om förlossningen inte tillhörde mig utan var personalens sak. Nåja, glädjen över att få barn tar ju överhanden så besvikelsen lägger sig efter hand När jag till slut vågade bli gravid igen ville jag verkligen att det skulle bli annorlunda. Tillsammans med min partner läste jag om naturlig förlossningen av b l a Ina My Gaskin. Hemförlossning såg ut att vara den enda utvägen att få föda på mina villkor.

Vi träffade Elisabeth som gav oss mycket bra stöd i att kunna lita på min/vår förmåga att föda. Eftersom vi var osäkra på om vi kunde genomföra en hemförlossning så föreslog Elisabeth att jag skulle ta kontakt med förlossningsavdelningen och berätta hur jag ville ha det. Jag förstod i samtalet med Elisabeth och att man inte alls behöver gå med på alla rutiner och pm som finns. Jag tog kontakt med förlossningsavdelningen, och blev hänvisad till Auroramottagningen förstås. Jag fick verkligen övertyga de om att jag inte var rädd för förlossningen, bara rädd för att inte få göra på mitt sätt.

Det hela slutade med att jag fick en fantastisk förlossning. Barnmorskan som var med var så lyhörd och guidade mig så fint genom krysstadiet. Jag är så lycklig!

0
Feed